Päivän mietelause "Pidän haaksirikoista. Olen siis onnellinen voidessani elää aikakaudella, jolloin kaikki huojuu." (Federico Fellini)

 

Kun on viime aikoina seurannut muslimeja ja heidän puolustajiaan, voin vain todeta että suomettuminen on valitettavasti kantasanaansa paljon laajempi ja osin fanaattisempi ilmiö. Jottei tämä menisi jälleen semanttiseksi saivarteluksi, niin ilmaukseni "muslimeja" ei tarkoittanut kaikkia maailman muslimeja; ainoastaan noita väkivaltaisia ja sillä uhkaavia.

Apokalypsisti - kumma(?) kyllä pikainen googletus ei löytänyt ´apokalypsismille´ tarkoittamaani sisältöä, vaikka juuri tuolla nimellä luin asiasta vuosia sitten - näkee tässä kaikessa, jos hiukan suoristan mutkia, vain oivan siemenen unelmalleen maailman loppumisesta. Hänen kannaltaan  esimerkiksi väkivaltainen äärisemitistinen tai antisemitistinen liike on kumpikin yhtä käypä, kunhan loppuun nopeasti päästään. Kriittinen apokalypsisti pitää kuitenkin näitä pähkäilyjä todellisuudesta irtautuneina harhaisina utopioina. Ne apokalyptiset näyt, joita omalla alallaan varmaan aidosti ansioitunut Pentti Linkola niin hartaasti maailailee esimerkiksi teoksessaan Voisiko elämä voittaa (Tammi, 2004) ovat kriittiselle terveen järkensä säilyttäneelle apokalyptistille vain epärealistisia märkiä unia. Heti perään on toki todettava, että hetkelliset päiväunelmat - jopa suuruudenhulluudet - eivät ole merkki mielenterveyden järkkymisestä, vaan mitä ilmeisimmin sen edellytys. Väärinymmärrykset, jotka ovat kommunikaatiolle niin yleisiä, toivon voivani ehkäistä ilmoittamalla tässä ja nyt etten itse kuulu apokalyptisteihin.

 

http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomettuminen

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kataarilaisuus

http://www.foxmovies.com/fightclub/

www.cosmopolitan.com

http://fi.wikipedia.org/wiki/Breznev