Syvä etukyykky meni eilen hyvin, 4x110 ilman vyötä. Paras tulos kuuteen vuoteen. Takakyykky on mulla suhteessa heikompi. Eilen meni 5x132,5 suunnilleen voimanostosyvyyteen.
Menetin aika paljon voimia ja lihasmassaa kesästä 2012 kesään 2015. Treenasin kyllä salilla, mutta en samalla intensiteetillä ja volyymilla kuin nykyään ja proteiinia söin liian vähän. Kehonkoostumusmittauksen mukaan sain kuitenkin joulukuusta 2012 helmikuuhun 2018 yli kuusi kiloa lihasmassaa, ja luun kokonaismääräkin olisi kasvanut melkein 10 prosenttia 3,3:sta kilosta 3,6 kiloon. Mittaaja ja mittausvälineistö oli sama. 
Eli kokonaisuudessaan olisin saanut ehkä 8 kiloa lihasmassaa viiden vuoden aikana tai itse asiassa kahden ja puolen vuoden aikana, koska menetin osan lihasmassastani kesään 2015 mennessä. En ihan usko kehonkoostumusmittausten tuloksiin. Ainakin yläkehon voimatuloksissa ollaan vielä jäljessä vuosien 2011-2012 tasoja. Tosin olen treenannut viime vuodet lähinnä lihasmassahakuisesti, en niinkään voimaillen.
 
Tänään tein maastavetoa sumotyylillä, pysäytyksillä ja ilman vyötä. Nostin 3x165 ja 3x175. Olen ihan tyytyväinen. En ole kokeillut sumotyyliä vuoteen ja siitä kun olen sitä säännöllisesti treenannut, on jo yli kaksi vuotta. Luulen, että olen tänä kesänä pitkästä aikaa taas kahdensadan kunnossa. Ennätys 220 on yli kymmenen vuoden takaa. En ota treenaamista liian vakavasti, tänään kun olin tehnyt takareidet loppuun, pidin röökitauon.
 
Periaatteessa kyykkyä ja mavea ei saisi treenata kovaa peräkkäisinä päivinä. Itsellä tämä systeemi on kuitenkin toiminut vuosien 2015-2018 aikana. Sain hilattua romanialaisen maastavedon painot noin 5+5x100:sta noin 5+5x160:een, etukyykkykolmonen parani noin 85:sta 110:een ja hackissa tuli sarjapainoihin lisää yli 40 kiloa, vaikka en vielä 2015 kesällä koko liikettä tehnytkään. Toki varsinkin etukyykyssä ja romanialaisessa kehitys oli vanhan lihasmassan ja voiman takaisinpaluuta, jolloin kehitys on nopeampaa kuin silloin, kun kehittää voimat ja lihakset ensimmäistä kertaa. Juuri minkäänlaisia lahjoja voima/lihasmassatreenaukseen ei minulla juuri ole. Melkein kuka tahansa on lahjakkaampi kuin minä. Jonkinlaisia lahjoja minulla on kamppailulajeihin ja todennäköisesti kestävyysurheiluun. 
 
Olen käynyt nyt viimeisen parin viikon aikana toistakymmentä kertaa ulkoilmassa uimarannalla, viileässä vedessä kastautumassa. Voi olla, että pieneen koukkuun olen jäänyt. En pidä tätä lainkaan pahana. Endorfiinit tulevat heti kehooni, treenaamisessa näin käy vasta myöhemmin.