Päivän mietelause "Mut mullahan oli vähän niin kuin tällainen systeemikapinallisuuden ajatus, että järjestelmää ei voi muuttaa banderollien avulla, vaan järjestelmää voi muuttaa niin että ikään kuin hyökkää sinne sisään, pyrkii vaikuttamaan olemassa olevan valtakoneiston kautta ja muuttamaan sitä itselleen mieleiseksi, ja tää oli todennäköisesti pääsyy myöskin siihen että mä heittäydyin julkiseen toimintaan sitten 80-luvun lopussa mukaan; nykynäkökulmasta täytyy sanoa että lähtökohtani olivat hyvin utooppiset, enkä nyt niinkuin enää tänä päivänä jaksais uskoa että tällainen on edes mahdollista."  (Sam Inkinen, Yle 1:n dokumentissa "Kuohuva 80-luku" noin vuonna 1994)

Katsoin tuota hyvinkin mielenkiintoista dokumenttia Suomen 80-luvusta. Mielenkiintoinen dokkari, muissa rooleissa mm. Njassa, Outi Popp, Teppo Turkki.
Poliittisista strategioista puhui aiemmin Matti. Itsekin olen niitä vuosien varrella miettinyt.  Niin teki Wittgensteinkin, mutta oleellisempi teoreetikko asiaan on tietysti Norbert Wiener. Asiasta puhuminen - tämä toki lienee triviaalia - ei välttämättä ole hyvä strategia (heti perään on todettava, että näitähän tuskin kovin moni anyway lukee).