Päivän mietelause "Kun autistisella henkilöllä on kohtalainen kuume, noin 39 C, hänen käytöksensä on säännöllisenä lähempänä normaalia ja hän pystyy paremmin keskustelemaan muiden kanssa."  (Tirri S. ja Aurela A., Solution of nonlinear differential equations with Picard iterants of fixed forms. International Journal of Computer Mathematics 27, 33 (1989))

 

Niin, ja joku sanoi, että jotkut ovat syntyneet kolme lasillista edellä, kun taas toiset raukat kolme lasillista jäljessä. Tieliikennelaki on kuitenkin armoton, promillien täytyy olla alle 0,5 oli synnynnäiset neurologiset poikkeavuudet sitten mitä tahansa. Tässä taas muutama sitaatti, ei ole mitään punaista lankaa niiden välillä. Mm. ex-pornostara ja ex-elokuvaohjaaja esittelevät näkemyksiään.

 

"Poliitikon ammatinharjoitus antaa tietynlaisia orgasmeja."

(Ilona Staller l. Cicciolina)

 

"Seksuaalisuus "Salóssa" on tämän uuden tilanteen metafora: elämme jatkuvasti keskellä seksuaaliaktia, joka merkitsee velvollisuutta ja herjaa." (Pier Paolo Pasolini)

 

"Megalomaanikko, suuruudenhullu eroaa narsistista siinä, että hän haluaa olla mieluummin vaikutusvaltainen kuin charmikas, mieluummin vihattu kuin rakastettu. Tähän luonnetyyppiin kuuluvat monet mielisairaat ja useimmat historian suurmiehet." (Bertrand Russell)

 

"Pysähdyn tajutessani, että ratkaisu on yksinkertainen, täytyy päästä vain tästä pelistä pois. Päähän iskostunut tukos liukenee varoittamatta ja näen verkkokalvolle piirtyvät tutut sanat. Buddha kielsi itseyden, kuvitellun minuuden. Schopenhauer väitti, että äly ei anna tietoa olevaisesta, koska kaiken perustana on hämärä tahto, joka ei koskaan saavuta kuviteltua päämäärää. Meitä vie eteenpäin vain sokea halu: wille zum leben. Se on puhki palanut idylli, siinä impotentti mies yrittää tyydyttää frigidiä naista."

(ote kirjasta: Jukka Petäjä - Valkoinen perkele)

 

"Mä en äitini todistuslausunnon mukaan puhunut mitään ensimmäiseen viiteen vuoteen...

Mä erittäin hyvin ymmärrän lasta, joka ei halua puhua...Jos lapsi katsoo, tai kuulee, niin ensimmäinen asia mitä hän toteaa: juokse niin kovaa kuin pääset, pois päin täältä."

(Aki Kaurismäki Peter von Baghin haastattelussa, Guy Girardin dokumentissa Aki Kaurismäki - un film de Guy Girard)