Päivän mietelause "Mediabisnes luopui perustuslaista heti, kun imaami ärähti. Kannattiko Suomen itsenäisyydestä ja sananvapaudesta taistella sodissa 1939-1945, kun uusi sukupolvi ei uskalla sitä edes kirjoittamalla puolustaa, kansalaiset kysyvät." (Johan Lahdenperä, 2009, 70)

 

Ensimmäinen osa"Ajatteleminen on pelottavaa, kukaties pelottavampaa kuin mikään muu elämässä."
(Maija-Riitta Ollila, 2002)

"Väestönkasvua voidaan oikeutetusti sanoa maan hirviöksi."
(Edward O. Wilson)

"Ilman vapaata tahtoa ei ole geneettistä kohtaloa."
(Edward O. Wilson)


"Kun Khomeini julisti Salman Rushdielle tappokäskyn ystävänpäivänä 1979 (AHM:n korjaus: itseasiassa ystävänpäivänä 1989), Canterburyn arkkipiispa ilmoitti ymmärtävänsä sen hyvin. Samaa ymmärtymystä muslimien pilapiirrosvihalle julistivat 2006 Pohjoismaiden piispat, hyläten näin valistuksen ja demokratian perustan. Sen jälkeen mediabisnes on kulkenut kiltisti piispojen perässä, lukuunottamatta tanskalaista Jyllands-postenia." (Lahdenperä, 2009, 136)
"Maaliskuussa 2009 Paavi kielsi taas kondomit kiertäessään Afrikkaa valkoisissa hameessaan ja punaisissa Pradan muotikengissä. Koko Paavin seurue näytti kuin italialaisesta operetista karanneelta. Paavo Haavikon lause hakeutuu kuin ohjus kohteeseesensa: "Saatana istuu Kirkkauden istuimella houkutellen rukoilemaan ja hiljentymään." (1973)." (Lahdenperä, 2009, 174-175)"Lännen avustuksilla on saatu aikaan vain enemmän köyhiä vuohilaumoineen pölypilvien keskelle. Kirkon ulkomaanapu sävellahjoineen on kampanjoinut Suomessa ahkerasti vuohien lahjoittamiseksi Afrikkaan. Se tunkeutui 2007 jopa TV:n Big Brotheriin ja houkutteli idealistiset nuoret mukaan tuhoisaan vuohikeräykseen, jonka ekologisista seurauksista kirkko vaikenee visusti, tiedotusvälineiden tuella.
 Professori Jared Diamond puhuu "siirretyistä tappajista", jotka ovat tuholaisina tulleet ihmisten mukana uusille alueille. Niihin hän lukee rottien, kissojen ja sikojen lisäksi myös vuohet. Suomen kirkko käyttää siis ekologisia tappajia Afrikan auttamiseen. Muukin "apu" on yhtä järjetöntä.
 Asukkaat joutuvat palaamaan alueille, jotka eivät ole vuohien jäljiltä toipuneet. Zulujen asuinseudut osoittautuivat jo 200 vuotta sitten riittämättömäksi, mutta nyt heidän jälkeläisiään asuu siellä miljoonia enemmän ja maa on syöpynyt jo peruskallioon asti.
 Kehitysapuväellä on useimmiten uskonnollinen tausta ja hyötymotiivi, heiltä puuttuu biologinen kausaalitieto ja etiikka. Siksi "hyvien tekojen" seuraukset ovat pahoja."
(Lahdenperä, 2009, 175)