Päivän mietelause "Kun aika pysähtyy, ajatteleminen ei ole mahdollista." (minä, 020210)
 
 
Myös havaitseminen ja aistiminen loppuvat. Pysähtyykö mustassa aukossa aika?
Mietin joskus, että musta aukko on naturalistinen vastine Helvetille. Mutta jos siellä ei ole aikaa, ei siellä nähdäkseni ole myöskään kipua.
 
 
 
 

Multiversumit ja informaationvaihto
 
Mitä vittua? (mulla on tourette, en pyytele "vittu"-sanaa anteeksi, vaikka se nyt onkin tahallinen)
Minulla on ollut pitkään käsitys - joka on näkemykseni mukaan ollut tieteellinen - että informaationvaihto ei eri mahdollisten universumien kesken ole mahdollista.
 
 

"Suurin osa kvanttigravitaatio- ja supersäieteoreetikoista kannattavat Multiversumi-tulkintaa.

Monenlaisia muita multiversimioletuksia on tehty. Mitään näistä ei kyetä todistamaan oikeiksi, ja ne jäävät vain oletuksiksi. Jotkut väittävät maailmankaikkeuksien lisääntyvän kuroutumalla toisista maailmankaikkeuksita, vaikkapa mustien aukkojen kautta. Toisten mukaan multimersumin maailmankaikkeudet ovat kuplien tavoin toisistaan erillään, ja maailmankaikkeuksien jakautumista ei tapahdu. Professori Steinhardt on puolestaan selittänyt ettei pimeää ainetta ole, vaan maailmankaikkeuden rakenne selittyy viidennessä ulottuvuudessa olevalla toisella maailmankaikkeudella.

On myös väitetty, jonka mukaan maailmankaikkeutemme ja mahdolliset muut maailmankaikkeudet olisivat eräänlainen hologrammi tai valkokankaalle heijastettu elokuva. Silloin maailmankeikeutta pyörittävä fysikaalinen mekanismi olisi meiltä piilossa. Yhden teorian mukaan hologrammisella universumilla pystyttäisiin selittämään mystiset, hengelliset ja psykedeeliset kokemukset, jotka tapahtuvat tietoisuudeltamme piilossa olevissa ulottuvuuksissa."

 

(http://fi.wikipedia.org/wiki/Multiuniversumi)

 

 

 

I used to be an atheist until I realized that I was God

 

Voi olla, että eilen vieraillessani miestenhuoneessa tipahdin toiseen universumiin. Olin siellä jumala.

Olin luonut kaiken. Jumala, jolla on tourette. Ehkä koko universumi oli tic-liikkeeni. Nauroin hetken sisäänpäin ja tarkastelin itseäni ja tuumin, ettei tämä nimenomainen universumi tarvitse Aatamia eikä Eevaa.

 

Tänään on Groundhog Day, joka on myös kelpo leffa. Phil Connors (Bill Murray) sanoo olevansa jumala. Hätkähdyttävää on se varmuus, jolla Rita (Andie MacDowell) kiistää asioiden tilan olevan niin ettei Phil Connors ole jumala.

Syytä on myös mainita Frederikin täyttävän tänään 65 vuotta.

Vedin vessan. En jäänyt katsomaan yhtäkään kuilua, mutta melkein tiesin, että mikään kuilu ei vetäisi minua mustaan aukkoon, eikä minnekään muuallekaan. Poistuttuani miestenhuoneesta palasin näille lakeuksille. Tourette vaivaa edelleen, mutta jumalan duunit ei häiritse päivittäistä arkea (tiistaita).