"Minun mielestäni ois kaunista jos ihmiset kohtelisivat toisiaan paljon paremmin. Luultavasti kalat tappelee tuolla vedessä, syö toisiaan. Mutta se liittyy eloonjäämiskamppailuun. Se on sitten toinen juttu. Ihmisillä on kirjallisuutta, kaloilla ei oo.
Ihmisten (sitten) pitäis tietää paremmin. Että luodaan järjestelmä, joissa ihmiset ei syö toisiaan. En oo nähnyt vielä merkkiäkään sellaisesta.

Mutta luonto on kaunis. Ja tää hölpötys siitä, että ihmiskunnan pitäis olla parempi...
mä oon alkanut päätyä siihen johtopäätökseen, että on parempi että ihmiskunta häipyy.
Se häiritsee luomakunnan omaa kehitystä, ja niinhän se tulee häipyynkin. Mutta katsotaan nyt sentään sen verran, että jo syntyneet elävät elämän, sitten häivytään. Niinkuin minä nyt."


(Aki Kaurismäki, poistuen paikalta, dokumentissa Aki Kaurismäki - un film de Guy Girard )

 

 

Vuosia myöhemmin, eli ihan tässä vasta Aki Kaurismäki avautui The Guardianin haastattelussa ja heitti että terrorismi on ihmiskunnan ainoa pelastus ja ”Ainoa keino päästää ihmiskunta kärsimyksistään on tappaa se prosentti, joka omistaa kaiken. Se prosentti, joka panee meidät tilanteeseen, jossa ihmisyydellä ei ole mitään arvoa. Rikkaat. Ja poliitikot, jotka ovat rikkaiden sätkynukkeja” (http://www.iltalehti.fi/viihde/2012040515419977_vi.shtml)

Oli Kaurismäki sitten tosissaan tai ei, on kommentti törkeä ja paheksuttava.


Myös Ironmistress on huomioinut Akin esiintymisen ja väittää ”Jos kyseessä olisi kuka tahansa muu, tästä tulisi putkaalinnaavankeutta.”

 

Väite ei aivan pidä paikkaansa.

 

Suomessa on vuosia, itse asiassa vuosikymmeniä, kulkenut vapaana Pentti Linkola –niminen tässä vaikka toisinajattelijaksi määriteltävä henkilö, joka on esittänyt ihastustaan WTC-iskuille, valitellut Madridin terrori-iskun 2004 kuolonuhrien vähyyttä ja esittänyt avointa ihailua Kolmannen valtakunnan juutalaisiin kohdistamaa kansanmurhaa kohtaan (”Ekotaseen kannalta ihanteellista oli vielä ruumiiden hyötykäyttö, hiuksia myöten").

(http://fi.wikiquote.org/wiki/Pentti_Linkola)