Uskon tuohon väitteeseen.
 
 
 

"Itävaltalainen lääkäri Hans Asperger (1906-1980) esiintyi toisen maailmansodan jälkeen kansallissosialismin vastustajana, mutta uuden tutkimuksen mukaan hän tekikin yhteistyötä natsien kanssa. Artikkeli julkaistiin tänään vertaisarvioidussa Molecular Autism -lehdessä.

Sen perusteella Asperger oli jotain aivan muuta kuin vallitsevan käsityksen mukainen autististen lasten suojelija.

- Asperger onnistui mukautumaan natsihallintoon ja hänet palkittiin uramahdollisuuksilla lojaaliudestaan. Hän liittyi useisiin natsipuolueeseen kytkeytyneisiin järjestöihin, oikeutti julkisesti rotuhygieniapoliitiikkaa, mukaan lukien pakkosterilisaatioita, ja teki useita kertoja yhteistyötä lasten "eutanasiaohjelman" kanssa, tutkimuksen tehnyt Herwig Czech Wienin lääketieteellisestä yliopistosta tiivistää.

Czech perustaa väitteensä aikalaisjulkaisuihin ja aiemmin tutkimattomiin arkistodokumentteihin. Materiaalin joukossa on tuhoutuneiksi luultuja potilaskertomuksia vuosien 1928 ja 1944 väliltä. Hän on tutkinut aihetta kahdeksan vuoden ajan.

Tutkijan mukaan Asperger "riisti vapauden monilta lapsilta, jotka hän tuomitsi kyvyttömiksi elämään instituutioiden ulkopuolella". Czech ei myöskään löytänyt todisteita hyväntahtoisesta lähestymistavasta potilaisiin, millä Asperger itse ratsasti. Sen sijaan Aspergerin diagnooseissaan käyttämä kieli oli jopa rajumpaa kuin muiden vertaistensa.

Asperger lähetti lukuisia lapsia Wienissä sijaitsevalle Am Spiegelgrundin klinikalle, jossa surmattiin "armomurhalla" lähes 800 lasta natsivallan aikana. Heidän aivonsa säilöttiin ja säilytettiin vuosikymmenten ajan klinikalla. Kyseinen "eutanasiaohjelma" tunnettiin nimellä T4."