Päivän mietelause ”Useimmat muslimit eivät koskaan paneudu teologiaan, ja harvoin luemme Koraania; sitä opetetaan meille arabiaksi, jota useimmat muslimit eivät osaa puhua. Siitä seuraa, että useimmat ihmiset luulevat islamia rauhan uskonnoksi. Juuri näiltä rehellisiltä ja ystävällisiltä ihmisiltä on peräisin harhakuvitelma, että islam on rauhanomainen ja suvaitsevainen. En kuitenkaan voinut välttyä näkemästä islamin totalitaarisuutta, sitä puhdasta moraalista viitekehystä, joka on islam. Se säätelee elämän jokaista yksityiskohtaa ja nujertaa vapaan tahdon. Oikea islam jäykkänä uskomusjärjestelmänä ja moraalisena viitekehyksenä johtaa julmuuteen.” (Ayaan Hirsi Ali, Pakomatkalla, 2008, 311-312. Alkuteos Infidel, 2006)

 

 Ayaan Hirsi Ali WTC-iskujen jälkeen. Lihavointi AHM.

”Kaappaajien johtaja Mohamed Atta oli opastanut ryhmäänsä, kuinka ”kuolla hyvänä muslimina”. Hän käytti rukousta, jonka jokainen kuolemaisillaan oleva muslimi hyväksyy: hän pyytää, että Allah seisoo hänen rinnallaan, kun hän tulee Allahin luokse. Luin sen ja tunnistin sen. Kaikki Attan kirjeen sävyssä ja sisällössä oli minulle tuttua. Tämä ei ollut pelkästään islamia, tämä oli islamin ydin. Mohamed Atta uskoi antavansa henkensä Allahin puolesta. Atta oli tasan minun ikäiseni. Minusta tuntui kuin olisin tuntenut hänet ja itse asiassa tunsinkin monia hänen kaltaisiaan.” (2008, 308)

 

”Raivostuttavan typerät analyytikot – varsinkin ne jotka sanoivat olevansa arabisteja mutta näyttivät olevan täysin tietämättömiä islamilaisen maailman todellisuudesta – kirjoittivat sivutolkulla kommentaareja. Heidän artikkelinsa kertoivat siitä, kuinka islam pelasti Aristoteleen ja nollan – minkä keskiajan muslimioppineet olivat tehneet yli kahdeksansataa vuotta sitten – ja kuinka islam oli rauhan ja suvaitsevaisuuden uskonto eikä tippaakaan väkivaltainen. Ne olivat satuja, eikä niillä ollut mitään tekemistä sen todellisen maailman kanssa, jonka minä tunsin." (2008, 309)