Päivän mietelause "Pakonopeus (11 200 m/s) on maapallon vastustuksen raja-arvo." (Paul Virilio)

 

 

 

”Lainataan kuuluisaan massaan erikoistunutta fyysikkoa: ”Mitkä alkeishiukkaset muodostavat mustan massan, merkittävän osan valaisematonta maailmankaikkeutta? On houkuttelevaa olettaa, että galaksien tummat valokehät on tehty ylijäämäisistä baryoneista. Baryonit näyttäisivät olevan pienten hämärien tähtien tiiviissä muodossa – ruskeina kääpiöinä – mutta nämä taivaankappaleet eivät voi muodostaa kuin pienen osan maailmankaikkeuden mustasta materiasta.”<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 Eikö kosmisen pimeyden ”loppuosa”, joka on niin valtava, että se uhmaa tiedemiesten mielikuvitusta, voisi olla ajan puuttuva massa?

 Kyse olisi kosmisesta ajasta, jota emme kykenen havannoimaan tähtitieteellisesti, koska se karkaa myös valon absoluuttiselta mutta äärelliseltä nopeudelta. Tämä universaali ajallisuus pysyttelee 300 000 kilometriin sekunnissa rajatun kiihdytyksen ”varjossa”.

 Näissä hypoteettisissa olosuhteissa kuuluisaan ALKURÄJÄHDYKSEEN kohdistuvat nykytutkimukset olisivat pelkkä illuusio, kosmologian optinen illuusio!

 Miten nimittäin kuvittelemmekaan, että Indran, RASKAIDEN IONIEN suuren kansallisen hiukkaskiihdyttimen uuden laitteiston avulla voisimme tarkastella ”suorana lähetyksenä” noin viidentoista miljardi vuoden takaista materia-aika-avaruuden luomista, jos universaalin ajan inertia estää kaiken havainnoinnin juuri valon nopeuden äärellisen luonteen takia, tuon VALO-AJAN takia, joka valaisee tapahtumat mutta on täysin kyvytön valaisemaan itseään.”

( Paul Virilio, Pakonopeus)