Päivän mietelause ”Juokaa, syökää ja iloitkaa, sillä huomenna voitte olla radioaktiivisia." (seinäkirjoitus<?xml:namespace prefix = o />

)

Garrincha oli brassien maalitykki ja huippukärki 50-60-luvulla (MM-kultaa 1958, 1962). Mies sai syntyessään väärät sääret eikä 30-luvun Brasiliassa ollut keinoja oikaista hänen sääriään. Osaltaan ehkä myös ne vaikuttivat hänen ilmiömäiseen kykyyn saada vastustajat pihalle harhautuksillaan. Jotkut pitävätä Garrinchaa jopa kaikkien aikojen pelaajana, parempana kuin Pelé tai Maradona. On väitetty ettei mies loistanut älyllään, pelata hän kuitenkin osasi. Ja humputella.
Juha Tamminen kirjoittaa Manuel dos Santosista eli sta kirjassa Kuningas Jalkapallo (Intereuropean Puplications, 2003) sivuilla 76-77:

"...Kerran Botafogo matkusti pelaamaan erääseen pikkukaupunkiin Minas Geraisin osavaltiossa. Tuskin joukkue oli päässyt hotelliin, kun valmentaja Zezé Moreira huomasi Garrinchan kadonneen. Hän suuttui ja otti selvää, missä kaupungin bordelli sijaitsi, ja suuntasi välitöömästi sinne pelaajaa etsimään.
 Moreira ei ollut tottunut liikkumaan ilotaloissa, ja Garrincha näki hänet ensiksi, eikä ilkikurisena veijarina jättänyt käyttämättä tilaisuutta hyväkseen: "Kas, Zezé herra! En tiennytkään, että tekin pidätte näistä paikoista!" Sen kommentin jälkeen valmentaja oli sanaton."