"Dulce et decorum est pro patria mori (Suloista ja kunniakasta on kuolla isänmaan puolesta)."

 
Sitaatti elokuvasta Sotilaspoika (Johnny Got His Gun, 1971). Metallica, jonka kokoelmaa kuuntelen nyt, osti oikeuden Trumbon Sotilaspoika -elokuvaan. Metallican mielestäni parhaassa biisissä One, sen musiikkivideossa, on kohtia elokuvasta. Whiskey In The Jar -cover kolahtaa myös kybällä. Kolahtaa moni muukin.
 
Unettomuus vaivaa. Unilääkkeet syön, mutta se ei aina riitä. Vituttaa tai ahdistaa moni asia, vaikuttaneeko sitten yöuniin, sitä tiedä en. Tein eilen maastavetoa toisen kerran avanteen sulkuleikkauksen jälkeen. Avannehoitaja näytti tälle vihreää valoa. Käytän nyt poikkeuksellisesti vyötä raskaimmissa sarjoissa. Tuntuu siltä, että siitä on ehkä enemmän haittaa. Vyö tai vyönsolki painaa vatsaani. Kokeilin myös lantionnostoa. Illalla oli lievää vatsakipua. Johtuiko runsaasta päivällisestä vai liian kovasta treenistä. En tiedä. Burana ja Panadol vei kivun.
 
Heräsin kolmen jälkeen. Kahvia koneeseen jo aamuyöllä. Metallica kuulokkeisiin. En halua takapakkia kuntoutukseen. Nyt alkoi Whiskey In the Jar soida!