Päivän mietelause "Kukaan ei ole tekopyhä nautinnossaan."

(Samuel Johnson

)


 

107303.jpg
Sugar Ray Robinson heittää pommeja Jake La Mottan vartaloonBrassien voitto ausseista toi minulle reilun kymmenen euron voiton, joka tulikin tarpeeseen. Japani-matsiin saatan korottaa jopa panoksia (viimeksi tulosvetoon kaksi (2) euroa).
Eilisilta meni treenihumalassa, hyvissä endorfiineissä treenaamisen jälkeen. Katsoen televisiosta futista ja lukien The Ring -lehteä. The Ring omisti heinäkuun numerossaan (joka oli kaupoissa jo toukokuussa) monta sivua maailman kaikkien aikojen iskijälle Sugar Ray Robinsonille. Robinsonin matsit Jake La Mottaa vastaan ovat klassikkoja. Kuudesta keskinäisestä kamppailusta Robinson voitti viisi, La Motta yhden. Elokuva Kuin raivo härkä kertoo La Mottan elämästä ja on nyrkkeilyllisesti varmasti yksi kaikkien aikojen parhaista leffoista, realistisempi kuin mm. Rocky tai Million Dollar Baby, jotka muuten arvostan korkeammalle. Robert De Niro, joka tekee leffassa loistavan roolin Jake La Mottana otti elokuvan kuvausten aikana 70-luvun lopulla noin tuhat erää sparria ihkaoikean Jake La Mottan kanssa. La Motta sanoo eräässä dokumentissa, että de Niro olisi pärjännyt ammattinyrkkeilijänäkin. Tähän väliin sitaatti Jake La Mottalta (tämä löytyy Alessandro Bariccon romaanista City):

"Olimme niin köyhiä, että jouluna isäukko meni ulos, ampui pistoolilla laukauksen ilmaan, tuli takaisin sisälle ja sanoi: olen pahoillani, mutta joulupukki teki juuri itsemurhan."
(Jake LaMotta)
Kelailtuani taas vaihteeksi nyrkkeilyä ja selailtuani nettiä huomasin, että Bernard "B-Hop" Hopkins oli voittanut raskaan keskisarjan (light heavyweight) mestaruusmatsissa hallitsevan mestarin Antonio "The Legend Killer" Tarverin lauantaina 100606. Häikäisevä suoritus, johon ei edes Sugar Ray pystynyt (kesäkuussa 1952 Joe Maximia vastaan tämä - raskaan keskisarjan tittelinriisto - oli kyllä lähellä). Hopkins on lähes koko ikänsä otellut keskisarjassa ja nousi tätä yhtä ottelua varten kahta painoluokkaa ylemmäs (btw, Suomen Amin Asikainen on tuoreella the Ring -listalla komeasti seitsemäs (keskisarja)). Matsi oli varsinainen ikämiesten kohtaaminen, Tarver on 37, Hopkins jo 41! Hopkins on luvannut äidilleen lopettavansa ennen kuin 41 tuli täyteen. Päätös ei pitänyt. Tarver näyttelee tulevassa Rocky-leffassa Rocky Balboa, jota odotan innolla.