Heräsin varhain, uni jäi neljään, ehkä viiteen tuntiin. Edes ylimääräinen unilääke ja suurehko jäätelöannos ei auttanut. Eilen tein tunnin treenin salilla ja illalla kovan anaerobisen kestävyystreenin, säkkiä ja lihaskuntoa. Lyön edelleen hyvin, eka treeni tällaista sitten leikkauksen. Suojaus saisi olla parempi. Ja jään turhaan monesti paikalleni. Silloin kun liikun, liikun hyvin.

 

Tupakkaa menee kuunnellen suomi-iskelmää 70- ja 80-luvuilta.
Tv:stä katselin eilen illalla loistavaa sarjaa pohjoismaisesta elektronisesta musiikista nimeltä Nordic Beats. Seuraavassa jaksossa mm. Darude, maanantai-iltana 26.6.23. TV2:lta tulee perjantaina 23.6.23 klo 23.30 Pet Shop Boysin erinomainen vuoden 1994 keikka Riosta, Discovery: Live in Rio.
 
Keräilin sitaatteja arkistoistani, tässäpä niitä.
 
 
 
"Jos olisit kannattanut Gorea 3000 dollarin arvosta, ei sinun olisi silti kannattanut käydeä äänestämässä, sillä äänelläsi ei todennäköisesti olisi ollut mitään merkitystä. Äänesi olisi vaikuttunut lopputulokseen yhdessä tapauksessa 300 000:sta. Niinpä äänesi odotusarvo olisi ollut yksi sentti - 3000 dollaria äänen vaikutusmahdollisuuksista jaettuna niillä 300 000 kerralla, joina se ei olisi muuttanut mitään. Ei taida yllättää ketään, ettei yhden sentin odotettu tulo vedä ihmisiä sohvan pohjalta. Jos edelleen väität halunneesi Goren Valkoiseen taloon niin innokkaasti, että olisit maksanut siitä 300 000 dollaria (oletko todella varma?), äänesi olisi silti ollut vain taalan arvoinen. Vaikka ostaisit mielelläsi lottokuponkeja, tällaisilla todennäköisyyksillä ei kannata pelata." (Tim Harford, 178-179, 2009)
 

”Nyky-yhteiskunnan tietomäärä lisääntyy vuosi vuodelta, mutta kohottaako se sivistystasoamme? Jos emme osaa erottaa olennaista tietoa epäolennaisesta, menetämme suhteellisuudentajumme.” (Dietrich Schwanitz)

"Joka ei osaa sananlaskuja, se ei osaa mitään." (espanjalainen sananlasku ("Quien refranes no sabe, ¿qué es lo que sabe?"))

"Pienikin sananlasku on parempi kuin kymmenen kirjaa." (espanjalainen sananlasku ("Más vale un refrancico que diez libros."))

"Läpinäkyvyys hallitsee kaikkea, ja siksi transsendenssia, torjuntaa ja transgression mahdollisuutta ei enää ole olemassa." (Jean Baudrillard)

 

 

"Elä omaa elämääsi, sillä olet kuoleva oman kuolemasi." (latinalainen sanonta)

"Kuinka paljon tarvit vihollisiasi? Kuinka paljon jotain jota kirota?" (oma)

"Metsästäjä-keräilijäyhteisöissä, joissa mielemme valmiudet syntyivät, tapahtui vakavia henkirikoksia harvoin, ehkä kerran vuosikymmenessä, ja luultavasti lievempää väkivaltaa ja varastamistakin harvakseltaan." (Janne Kivivuori, Rikollisuuden syyt, 86, 2008. Viite Fry 2006.) 

"Mikä pahempaa muita miehiä surmaavat yanomamö-miehet saavat korkeamman sosiaalisen aseman kuin ne, jotka eivät murhaa. Tiedämme, että teollisessa yhteiskunnassa murhaajat menettävät sosiaalista asemaansa joutumalla vankilaan. Näin ei ole perinteisissä yhteiskunnissa. Sopusopoinnussa evoluutioteorian kanssa murhaajat saavat yli kaksi kertaa enemmän vaimoja ja yli kolme kertaa enemmän lapsia. Tämä synkkä kuva ei rajoitu vain tähän nykyään elävään heimoon, vaan se on todennettu muissakin esiteollisissa yhteiskunnissa."

(Simon Baron-CohenOlennainen ero - totuus miehen ja naisen aivoista, 144, 2003. Alkuteos THE ESSENTIAL DIFFERENCE: The Truth About the Male and Female Brain, 2003, ISBN 952-5202-82-8. Käännös Kimmo Pietiläinen, Hakapaino Helsinki 2004.)

 

 

 

"Paras on hyvän vihamies." (espanjalainen sananlasku ("Lo mejor es enemigo de lo bueno."))

"Viimeiselle matkalle ei tarvitse pakata." (espanjalainen sananlasku ("Para et ultimo viaje, no es menester equipaje." )) - vaan polttaa

"Palloa takaisin haettaessa on mielestäni kaikkein ensimmäiseksi - lujasti, varmasti - hyväksyttävä se, että pallo on menetetty." (Robert Bly, 1992, 19)

"On syntynyt uusi sosiaalityyppi, kidult, aikuinen, joka haluaa pysyä lapsena läpi elämän."(Kivivuori, 2008, 195)

 

 

"Ystävyyteni on aitoa, ja tunnistan kyllä ystävän, mutta pahoille käännän selkäni. Ketään en hurskastellen imartele, mutta niitä joita kunnioitan, rakastan alusta loppuun." (Fokylides)

"Vähän päivässä on paljon viikossa." (suomalainen sananlasku)

"Kun itse kysyy ja itse vastaa, niin ei tule jälkipuheita." (suomalainen sananlasku)

"Hyvä sitaatti kiteyttää kokonaisen kirjan yhteen ainoaan lauseeseen." (Theodor Fontane)

"Pari viisasta sitaattia kruunaa koko ihmisen." (Heinrich Heine)

 

 

"Elämä pitää suunnitella vuoropareittain." (Piparminttu-Pipsa)

"Parempi elää yksi päivä leijonan tavoin kuin 12 vuotta lampaan lailla." (Ressu)

"Sinun on opittava ajattelemaan itse. Älä luota kenenkään muun neuvoihin!" (Jaska Jokunen)

"Aina kun yksittäinen ihminen nousee järjestelmää vastaan, järjestelmä näyttäisi voittavan." (Jaska Jokunen)

"Kumpi, aurinko vai maa kiertää toisensa ympäri, on loppujen lopuksi yhdentekevää. Se on suoraan sanoen mitätön kysymys. Sitä vastoin olen nähnyt, kun monet ihmiset ovat kuolleet sen takia, ettei elämä ole heidän mielestään ollut elämisen arvoinen." (Albert Camus)